Knoflook honing zalm bites
Sappig, goudbruin en geglazuurd met een plakkerige honing-knoflooksaus: deze airfryer zalm bites zijn een echte smaakbom. Het gerecht wordt gemaakt van een hele zalmfilet in hapklare blokjes en is ideaal voor doordeweekse avonden. Dankzij de marinade en het karamelliseren in de airfryer krijg je een restaurant waardig resultaat in korte tijd.

- Voorbereiding: 10 minBaktijd: 20 minTotaal: minHoofdgerechtGa direct naar
Veelgestelde vragen
Kan ik diepvrieszalm gebruiken?
Ja, maar laat de zalm volledig ontdooien en dep hem droog voordat je gaat marineren.Hoe bewaar ik de zalmbites?
Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast, maximaal 2 dagen. Opwarmen kan kort in de airfryer of magnetron.Kan ik de marinade van tevoren maken?
Ja, de marinade kun je tot 2 dagen van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren.Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Knoflook honing zalm bites” uit de airfryer.
2 personen- 450 gr verse zalmfilet
- 1.5 el boter
- 1.5 el olijfolie
- 1.5 el sojasaus
- 1.5 el el honing
- 2 teentje(s) knoflook
- 1.5 el bruine suiker
- 1 el el fijonmosterd
- Peper
- Zout
- 1 bosui
Bereidingswijze
1 Marinade makenSmelt de boter en meng deze vervolgens met de olijfolie, sojasaus, honing, knoflook, bruine suiker, dijonmosterd in een kom. Voeg peper en zout toe naar smaak.
2 Zalm snijden & marinerenVerwijder de huid van de zalm en snijd in blokjes van ongeveer 2,5 cm. Voeg de zalm toe aan de kom met marinade en schep de blokjes door de marinade. Dek deze gemarineerde zalm vervolgens af en laat deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast marineren.
3 Airfryer voorverwarmenVerwarm de airfryer voor enkele minuten voor op 200°C.
4 Zalm bakkenLeg aluminiumfolie in het mandje van de airfryer en vouw de randen omhoog als een bakje om de sappen op te vangen. Verdeel de zalmblokjes in één laag in het mandje van de airfryer, zodat deze genoeg ruimte hebben om te garen. Bak deze vervolgens voor 10–12 minuten, tot deze goudbruin en gaar zijn.
Schep de overgebleven sappen uit de aluminiumfolie en smeer deze over de zalm bites voor een mooie glaze.
5 GarnerenSnij de bosui in kleine ringetjes en garneer deze over de zalm bites.
Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.Over de auteurToegevoegd door: Servacci27 september 2025Wekelijkse inspiratie Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste recepten voor in de airfryer.Altijd gratis en geen SPAMWebsite laten maken? | Brthmrk Copyright © 2025 - Uit de Airfryer