Tosti uit de airfryer

Tosti uit de airfryer? Is dat mogelijk? Jazeker, wij hebben een aantal van de lekkerste tosti recepten voor je ter inspiratie.

Verschillende variatie mogelijkheden

Je kunt tosti’s uit de airfryer zo ingewikkeld maken als je zelf wil. Of je nou gaat voor de klassieke ham/kaas tosti of uitpakt met eiwitrijke Tosti Caprese. The tosti world is yours.

Is een tosti uit de airfryer gezond(er)?

Wanneer je een tosti uit de airfryer maakt, vraag je je misschien af of dit gezond is? Dat hangt natuurlijk af van de ingrediënten die je gebruikt. Een tosti bevat natuurlijk kaas, dit bestaat voor meer dan 60% uit verzadigd vet. Wanneer je hier ook boter aan toevoegt, zullen die calorieën natuurlijk toenemen. Wanneer je de tosti daarnaast ook nog belegd met ongezonde dingen, zal de tosti natuurlijk ongezond worden.

Maar door de tosti in de airfryer te bereiden ben je over het algemeen gezonder uit. Dit komt omdat je natuurlijk geen boter of olie toevoegt. Maar het blijft belangrijk om op de ingrediënten en de portiegrootte te letten. Varieer daarom met gezondere opties om je tosti gezonder te maken, bijvoorbeeld door volkorenbrood te gebruiken en daarnaast veel groenten toe te voegen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in alternatieven voor ontbijt of lunch uit de airfryer? Dan ben je bij uitdeairfryer.nl op de juiste plek!

Wat is het verschil tussen een tosti, grilled cheese en croque monsieur?

3 verschillende gerechten die erg veel op elkaar lijken, namelijk de tosti, grilled cheese en de croque monsieur. Maar wat is nou het verschil?

Tosti

De tosti is van oorsprong Nederlands en wordt vaak met ham en kaas gemaakt. De opbouw van een tosti is als volgt: brood, ham, kaas, brood. Deze wordt vervolgens gegrild of verwarmd in een tosti-ijzer, koekenpan, oven of airfryer. Hierdoor wordt de buitenkant van het brood knapperig en smelt de kaas.

Grilled Cheese

De Grilled Cheese, hoe kan het ook anders, is afkomstig uit Amerika. Een grilled cheese sandwich bestaat uit gesmolten kaas tussen twee sneetjes brood. Meestal wordt er alleen kaas gebruikt, zonder ham of andere vullingen. Om extra smaak toe te voegen wordt er boter of margarine op de buitenkant van het brood gesmeerd.

Deze sandwich wordt gegrild in een koekenpan of op een grillplaat tot het brood knapperig is en de kaas smelt. Hoewel de basisversie eenvoudig is, zijn er talloze variaties van de grilled cheese mogelijk. Daarbij worden verschillende soorten kaas en brood gebruikt.

Croque monsieur

De naam doet het al vermoeden, maar de Croque Monsieur is een Frans gerecht. De opbouw is bijna gelijk als de tosti, maar op de bovenkant van de Croque Monsieur wordt meestal bechamelsaus en extra kaas gegoten voordat deze gegrild wordt.

Fun fact: Als je een ei bovenop de Croque Monsieur toevoegt, wordt het gerecht een Croque Madame genoemd.