Zelfgemaakte inktvisringen
Naast uienringen uit de airfryer, kun je natuurlijk ook zelf inktvisringen in de airfryer maken.

- Voorbereiding: 10 minBaktijd: 8 minTotaal: 20 minVoorgerechtGa direct naar
Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Zelfgemaakte inktvisringen” uit de airfryer.
2 personen- 225 gr inktvis(ringen)
- 70 gr bloem
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- panko broodkruimels
- 1 ei
- 100 ml melk
- peper
- zout
Bereidingswijze
1 Snij de inktvisAls je nog geen voorgesneden inktvisringen hebt, kun je deze zelf snijden in ringen van ongeveer 1 cm dikte.
2 Op smaak brengen van de inktvisZet drie diepe borden klaar. In het eerste diepe bord of kom meng je de bloem met de aangegeven kruiden. Zet vervolgens een tweede bord klaar, hierin mag je het ei mengen met de melk. In het derde en laatste bord voeg je de paneermeel toe.
Nu ga je elke inktvisring dippen in de gekruide bloem, vervolgens in het eimengsel en als laatste in de paneermeel. Herhaal dit tot alle inktvisringen zijn voorzien van een paneerlaag.
3 Tijd voor de airfryerNu is het tijd om de inktvisringen te garen in de airfryer. Plaats de ringen, het liefst met wat ruimte tussen elke ring, in de mand van de airfryer. Bak de inktvisringen gedurende 6 tot 8 minuten af op 180 graden Celcius.
Tip: Keer de inktvisringen halverwege, zodat beide kanten goed krokant worden.
Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.Over de auteurToegevoegd door: Servacci07 april 2025Wekelijkse inspiratie Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste recepten voor in de airfryer.Altijd gratis en geen SPAMWebsite laten maken? | Brthmrk Copyright © 2025 - Uit de Airfryer