Halloumi

Beoordeel als eerste

Halloumi uit de airfryer moet je echt eens proberen, simpel en lekker.

Wat is halloumi?

Halloumi is een halfharde kaas die oorspronkelijk uit Cyprus komt. Het bijzondere aan halloumi is dat deze kaas een hoge smelttemperatuur heeft: hij smelt dus niet weg wanneer je hem bakt of grilt. Daardoor wordt halloumi vaak gebruikt om te grillen, bakken of zelfs in de airfryer te bereiden.

Halloumi wordt veel gegeten in de Midden-Oosterse en Mediterrane keuken. In Cyprus en Griekenland wordt het vaak geserveerd bij de barbecue of als onderdeel van mezze (een verzameling kleine gerechten). In westerse keukens zie je het steeds vaker terug in vegetarische gerechten, zoals halloumi burgers, salades of gegrilde halloumi met groenten.

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Halloumi” uit de airfryer.

2 personen
  • 225 gr Halloumi
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

1 Halloumi op smaak brengen

Dep de halloumi aan beide kanten droog met keukenpapier. Snij deze in stukken van ongeveer 1 cm dik.

Smeer deze vervolgens in met een mengsel van olijfolie, (gerookte) paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.

2 Tijd voor de airfryer

Plaats de gekruide halloumi voor 8-10 minuten in de airfryer op 180 graden. Halverwege draaien zodat beide kanten lekker krokant worden.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
15 maart 2025

Serveer de halloumi uit de airfryer met een saus of dip (zoals tzatziki).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *