Zelfgemaakte krokante kipschnitzel uit de airfryer
Wist je dat je een krokante kipschnitzel heel gemakkelijk zelf komt maken uit de airfryer? Geen gepureerd vlees, maar 100% kipfilet met een krokante bite.
- Voorbereiding: 10 minBaktijd: 15 minTotaal: 25 minSnackGa direct naar
Zelfgemaakte krokante kipschnitzel uit de airfryer
Ben je klaar met de kant-en-klare, gepureerde kipschnitzels uit de supermarkt? Dan is deze zelfgemaakte krokante kipschnitzel uit de airfryer precies wat je zoekt. In tegenstelling tot de platte, vaak smaakloze schnitzels uit de winkel, proef je bij dit recept echt de structuur van de kipfilet. Bovendien wordt deze niet droog en blijf de kip lekker juicy.
Deze zelfgemaakte krokante kipschnitzel uit de airfryer zet je eenvoudig binnen een half uur op tafel. Door deze te bereiden in de airfryer behoudt deze zijn juicy sappen, maar worden ze toch krokant. Je kunt deze perfect gebruiken op een hamburgerbroodje met wat frisse sla, of gebruik deze als vleesgerecht bij je klassieke AVG-maaltijd.
Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Zelfgemaakte krokante kipschnitzel uit de airfryer” uit de airfryer.
2 personen- 450 gr kipfilet
- 1 ei
- Cornflakes (ongezoet)
- 2 tl paprikapoeder (spicy)
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- Zwarte peper
- Zout
Bereidingswijze
1 Snij de borstfiletVlinder de borst van de kipfilet in twee gelijke stukken (ongeveer 2 a 3cm dikte). Om deze overal gelijk te krijgen kun je er voor kiezen om een vleeshamer te gebruiken.
2 Kluts het ei en breng deze op smaakKluts een ei in een diep bord en voeg hier de helft van de kruiden aan toe.
3 Maal de cornflakesMaal in een keukenmachine de ongezoete cornflakes grof met de overige helft van de kruiden.
Tip: mocht je geen keukenmachine hebben, kun je dit natuurlijk altijd met de hand doen.
4 Tijd om de kipfilet te baderenHaal de gesneden kipfilet door het ei heen, zorg ervoor dat beide kanten zijn bedekt met het eimengsel. Strooi vervolgens de gekruide cornflakes over de kipfilet heen. Zorg ervoor dat ook de zijkanten goed bedekt zijn.
5 Tijd voor de airfryerPlaats deze vervolgens in de airfryer op 200 graden voor 12-15 minuten.
Voor een extra krokant effect kun je wat olijfolie spray toevoegen aan de onder- en bovenkant. Draai de krokante kipschnitzel halverwege om.
Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.Over de auteurToegevoegd door: Servacci19 september 2025Wekelijkse inspiratie Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste recepten voor in de airfryer.Altijd gratis en geen SPAMWebsite laten maken? | Brthmrk Copyright © 2025 - Uit de Airfryer