Turks gemarineerde kipvleugels

Beoordeel als eerste

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Turks gemarineerde kipvleugels” uit de airfryer.

  • 650 gr kipvleugels
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl pul biber (Turkse tomatenpuree)

Bereidingswijze

1 Marinade makem

Meng in een kom de olijfolie en de pul biber (Turkse tomatenpuree). Voeg alle kruiden toe en roer goed door.

2 Maak de kipvleugels schoon (optioneel)

Was de kipvleugels met citroen of azijn.

3 Marineer de kipvleugels

Voeg de kipvleugels toe aan de marinade en meng goed zodat alle vleugels bedekt zijn. Laat minimaal 30 minuten marineren (bij voorkeur 2 uur of langer voor extra smaak).

4 Plaats de kipvleugels in de airfyer

Leg de gemarineerde kipvleugels in de airfryer. Bak deze vervolgens 18-22 minuten op 200°C. Halverwege de baktijd, keer je deze om.

Tip: Leg de kipvleugels met het velletje naar boven in de tweede baktijd. Zo krijgt je kip een extra krokant laagje.

Lekker met (Turkse) rijst en groente.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *