Speklap

Beoordeel als eerste

Speklapjes zijn een echte klassieker in de Nederlandse keuken. Normaal bak je ze in de pan of leg je ze op de barbecue, maar wist je dat je ze ook perfect kunt bereiden in de airfryer? Het resultaat is een lekkere krokant buitenkant en mals vlees van binnen. Ideaal voor een snelle en toch smaakvolle maaltijd.

Speklap uit de airfryer met een echte BBQ smaak

Een speklap van de barbecue is natuurlijk ongeëvenaard, dit komt door de rooksmaak van de barbecue. Gelukkig kun je deze ook in de airfryer goed namaken. Gebruik dan bijvoorbeeld een rub met gerookt paprikapoeder en bruine suiker.

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Speklap” uit de airfryer.

2 personen
  • 4 speklapjes
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Peper & zout

Bereidingswijze

1 Voorbereiden

Dep de speklapjes droog met keukenpapier. Meng de olie met de kruiden en wrijf hiermee de speklapjes in. Laat ze ongeveer 10 minuten intrekken.

2 Airfryer voorverwarmen

Verwarm de airfryer voor op 180 °C.

3 Bakken

Leg de speklapjes in het mandje, zorg dat ze elkaar niet overlappen. Bak ze 12–15 minuten op 180 °C. Draai de speklappen halverwege om voor een gelijkmatig resultaat.

Haal de speklapjes uit de airfryer en laat ze kort rusten op een bord.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
21 september 2025

Heerlijk te combineren met aardappelpuree en sperziebonen uit de airfryer.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *