Smashed broccoli parmesan

Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Smashed broccoli parmesan” uit de airfryer.
Bereidingswijze
Snij de broccoli in evengrote roosjes. Doe de roosjes in een grote kom en vul deze met koud water en zout. Zo komt het meeste vuil en rupsen los. Kook deze vervolgens met zout voor 5 minuten, zodat je deze makkelijk kunt pletten.
Laat de broccoli roosjes uitlekken en dep droog met keukenpapier of een theedoek. Vervolgens ga je de broccoli smashen met een glas of de achterkant van een lepel.
Meng de broccoli in een grote kom met de olijfolie en voeg de kruiden hieraan toe. Hussel deze goed door elkaar zodat alle roosjes bedekt zijn met olie en kruiden.
Meng in grote kom de olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Voeg hier de gestampte broccoli aan toe en meng alles goed door elkaar zodat alle delen goed gekruid zijn.
Plaats de broccoli in de mand van de airfryer voor ongeveer 6-8 minuten op 200°C. Eventueel kun je deze op wat bakpapier leggen. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas, zodat we die zo kunnen toevoegen.
Als de 6-8 minuten om zijn draai je de broccoli om en bestrooi je deze met de Parmezaanse kaas. Bak deze vervolgens nog 2 minuten af, zodat de kaas smelt en goudbruin wordt.
Eet smakelijk!