Smashed broccoli parmesan
Wist jij dat je smashed broccoli parmesan eenvoudig kunt bereiden in de airfryer? Wel raden wij je aan om de broccoli eerst te koken, zodat deze beter gaar wordt en je deze beter kunt pletten.

- Voorbereiding: 10 minBaktijd: 20 minTotaal: 30 minBijgerechtGa direct naar
Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Smashed broccoli parmesan” uit de airfryer.
2 personen- 250 gr broccoli
- 1 el olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 0.5 tl chilivlokken
- 0.5 tl paprikapoeder
- 100 gr parmezaanse kaas (versgeraspt)
- Zwarte peper
- Zout
Bereidingswijze
1 Snij de broccoli in roosjesSnij de broccoli in evengrote roosjes. Doe de roosjes in een grote kom en vul deze met koud water en zout. Zo komt het meeste vuil en rupsen los. Kook deze vervolgens met zout voor 5 minuten, zodat je deze makkelijk kunt pletten.
2 Droog de roosjesLaat de broccoli roosjes uitlekken en dep droog met keukenpapier of een theedoek. Vervolgens ga je de broccoli smashen met een glas of de achterkant van een lepel.
3 Breng de broccoli op smaakMeng de broccoli in een grote kom met de olijfolie en voeg de kruiden hieraan toe. Hussel deze goed door elkaar zodat alle roosjes bedekt zijn met olie en kruiden.
4 Op smaak brengenMeng in grote kom de olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Voeg hier de gestampte broccoli aan toe en meng alles goed door elkaar zodat alle delen goed gekruid zijn.
5 Tijd voor de airfryerPlaats de broccoli in de mand van de airfryer voor ongeveer 6-8 minuten op 200°C. Eventueel kun je deze op wat bakpapier leggen. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas, zodat we die zo kunnen toevoegen.
Als de 6-8 minuten om zijn draai je de broccoli om en bestrooi je deze met de Parmezaanse kaas. Bak deze vervolgens nog 2 minuten af, zodat de kaas smelt en goudbruin wordt.
Eet smakelijk!
Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.Over de auteurToegevoegd door: Servacci07 februari 2025Wekelijkse inspiratie Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste recepten voor in de airfryer.Altijd gratis en geen SPAMWebsite laten maken? | Brthmrk Copyright © 2025 - Uit de Airfryer