Smashed broccoli parmesan

Beoordeel als eerste

Wist jij dat je smashed broccoli parmesan eenvoudig kunt bereiden in de airfryer? Wel raden wij je aan om de broccoli eerst te koken, zodat deze beter gaar wordt en je deze beter kunt pletten.

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Smashed broccoli parmesan” uit de airfryer.

2 personen
  • 250 gr broccoli
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl chilivlokken
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 100 gr parmezaanse kaas (versgeraspt)
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingswijze

1 Snij de broccoli in roosjes

Snij de broccoli in evengrote roosjes. Doe de roosjes in een grote kom en vul deze met koud water en zout. Zo komt het meeste vuil en rupsen los. Kook deze vervolgens met zout voor 5 minuten, zodat je deze makkelijk kunt pletten.

2 Droog de roosjes

Laat de broccoli roosjes uitlekken en dep droog met keukenpapier of een theedoek. Vervolgens ga je de broccoli smashen met een glas of de achterkant van een lepel.

3 Breng de broccoli op smaak

Meng de broccoli in een grote kom met de olijfolie en voeg de kruiden hieraan toe. Hussel deze goed door elkaar zodat alle roosjes bedekt zijn met olie en kruiden.

4 Op smaak brengen

Meng in grote kom de olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Voeg hier de gestampte broccoli aan toe en meng alles goed door elkaar zodat alle delen goed gekruid zijn.

5 Tijd voor de airfryer

Plaats de broccoli in de mand van de airfryer voor ongeveer 6-8 minuten op 200°C. Eventueel kun je deze op wat bakpapier leggen. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas, zodat we die zo kunnen toevoegen.

Als de 6-8 minuten om zijn draai je de broccoli om en bestrooi je deze met de Parmezaanse kaas. Bak deze vervolgens nog 2 minuten af, zodat de kaas smelt en goudbruin wordt.

Eet smakelijk!

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
07 februari 2025
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *