Kip Cordon Bleu

Beoordeel als eerste

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Kip Cordon Bleu” uit de airfryer.

2 personen
  • 2 stuk(s) kipfilet (borst)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 plak(ken) (jonge) kaas of cheddar
  • 2 plakken varkensham of kalkoenham
  • Peper
  • Zout
  • Paneermeel
  • 1 ei

Bereidingswijze

1 Kipfilet snijden

Snij de kipfilet horizontaal in twee platte delen, zodat deze straks elkaar kunnen overlappen. Mocht het nodig zijn kun je deze platslaan met een vleeshamer. Heb je geen vleeshamer? Probeer dan eens een koekenpan.

2 Op smaak brengen

Vervolgens breng je de kipfilet op smaak met de aangegeven kruiden. Verdeel de ham en kaas tussen de twee platte stukken kip. Steek deze vervolgens vast met een cocktailprikker.

3 Tijd voor een krokant jasje

In een diep bord kluts je een ei, breng het ei op smaak met peper en zout. Strooi vervolgens paneermeel op een ander bord. Haal de zelfgemaakte kip cordon bleu door het ei heen. Vervolgens door het paneermeel.

4 Tijd voor de airfryer

Plaats de kip cordon bleu voor 12-16 minuten in de airfryer op 180 graden. Draai deze halverwege om.

Tip: Extra crispy? Voeg dan wat zonnebloem olie.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
28 maart 2025
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *