Kip Cordon Bleu

- Voorbereiding: 10 minBaktijd: 15 minTotaal: 25 minHoofdgerechtGa direct naar
Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Kip Cordon Bleu” uit de airfryer.
2 personen- 2 stuk(s) kipfilet (borst)
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 2 plak(ken) (jonge) kaas of cheddar
- 2 plakken varkensham of kalkoenham
- Peper
- Zout
- Paneermeel
- 1 ei
Bereidingswijze
1 Kipfilet snijdenSnij de kipfilet horizontaal in twee platte delen, zodat deze straks elkaar kunnen overlappen. Mocht het nodig zijn kun je deze platslaan met een vleeshamer. Heb je geen vleeshamer? Probeer dan eens een koekenpan.
2 Op smaak brengenVervolgens breng je de kipfilet op smaak met de aangegeven kruiden. Verdeel de ham en kaas tussen de twee platte stukken kip. Steek deze vervolgens vast met een cocktailprikker.
3 Tijd voor een krokant jasjeIn een diep bord kluts je een ei, breng het ei op smaak met peper en zout. Strooi vervolgens paneermeel op een ander bord. Haal de zelfgemaakte kip cordon bleu door het ei heen. Vervolgens door het paneermeel.
4 Tijd voor de airfryerPlaats de kip cordon bleu voor 12-16 minuten in de airfryer op 180 graden. Draai deze halverwege om.
Tip: Extra crispy? Voeg dan wat zonnebloem olie.
Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.Over de auteurToegevoegd door: Servacci28 maart 2025Wekelijkse inspiratie Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste recepten voor in de airfryer.Altijd gratis en geen SPAMWebsite laten maken? | Brthmrk Copyright © 2025 - Uit de Airfryer