Geroosterde pompoen
Zet deze heerlijke herfstgroente op tafel, geroosterde pompoen uit de airfryer.

- Voorbereiding: 5 minBaktijd: 15 minTotaal: 20 minBijgerechtGa direct naar
Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Geroosterde pompoen” uit de airfryer.
2 personen- 1 stuk(s) pompoen
- 2 el olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl (gerookte) paprikapoeder
- 2 teentje(s) knoflook
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
1 Snij de pompoenSchil de pompoen (indien nodig) en snijd deze in blokjes of wedges, afhankelijk van je voorkeur. Vergeet niet de zaden te verwijderen als je wedges maakt.
2 Op smaak brengenMeng de stukken pompoen in een grote kom met de olijfolie, komijn, paprikapoeder, geperste knoflook, zout en peper. Meng alles goed door elkaar zodat de pompoen gelijkmatig gekruid is.
3 Roosteren in de airfryerVerhit de airfryer voor op 180°C en plaats de pompoenblokjes in de mand van de airfryer. Zorg ervoor dat de blokken niet over elkaar heen liggen voor een gelijkmatige garing. Bak de pompoen 15 tot 20 minuten, hussel deze halverwege de baktijd.
Controleer of de pompoen gaar is door er met een vork in te prikken. De pompoen moet zacht en licht goudbruin zijn.
Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.Over de auteurToegevoegd door: Servacci02 februari 2025Serveer met een hummus en crispy chili olie, op een cracker of eet als bijgerecht.
Wekelijkse inspiratie Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste recepten voor in de airfryer.Altijd gratis en geen SPAMKun je pompoen roosteren in de airfryer?
Website laten maken? | Brthmrk Copyright © 2025 - Uit de Airfryer