Geroosterde pompoen

Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Geroosterde pompoen” uit de airfryer.
Bereidingswijze
Schil de pompoen (indien nodig) en snijd deze in blokjes of wedges, afhankelijk van je voorkeur. Vergeet niet de zaden te verwijderen als je wedges maakt.
Meng de stukken pompoen in een grote kom met de olijfolie, komijn, paprikapoeder, geperste knoflook, zout en peper. Meng alles goed door elkaar zodat de pompoen gelijkmatig gekruid is.
Verhit de airfryer voor op 180°C en plaats de pompoenblokjes in de mand van de airfryer. Zorg ervoor dat de blokken niet over elkaar heen liggen voor een gelijkmatige garing. Bak de pompoen 15 tot 20 minuten, hussel deze halverwege de baktijd.
Controleer of de pompoen gaar is door er met een vork in te prikken. De pompoen moet zacht en licht goudbruin zijn.
Serveer met een hummus en crispy chili olie, op een cracker of eet als bijgerecht.