Geroosterde aubergine met yoghurt

Beoordeel als eerste

Maak kennis met dit eenvoudige maar smaakvolle gerecht voor aubergine uit de airfryer. De aubergine wordt gemarineerd in een mediterrane mix van olijfolie, knoflook, za’atar en koriander, of vervang de koriander gerust door munt of peterselie als je dat liever hebt. In de airfryer krijgt de aubergine een heerlijk zachte binnenkant en een licht knapperig randje, terwijl de yoghurt een frisse tegenhanger aanbiedt. Dit gerecht is ideaal als bijgerecht, vegetarisch hoofdgerecht of als onderdeel van een mezze.

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Geroosterde aubergine met yoghurt” uit de airfryer.

2 personen
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl za'atar kruiden
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 125 gr yoghurt
  • verse koriander

Bereidingswijze

1 Voorbereiden

Snij de aubergines in de lengte doormidden. Pers de knoflook en met deze met de olijfolie in een klein kommetje. Bestrijk de aubergines met het knoflookolie mengsel en bestrooi ze vervolgens met de za’atar kruiden.

Mocht je tijd tekort komen, kun je de aubergines ook kruislings insnijden, zodat het garingproces sneller gaat.

2 Airfryer voorverwarmen

Verwarm de airfryer voor op 200ºC.

3 Tijd voor de airfryer

Leg de gemarineerde aubergines in de mand van de airfryer en bak deze voor 15 minuten op 200ºC.

4 Maak de yoghurtdip

Doe de yoghurt in een kom en voeg een snufje za’atar en fijngeknipte koriander toe (mocht je dit niet lekker vinden, kan het ook met peterselie of munt). Roer dit alles door elkaar en garneer de aubergines.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
15 oktober 2025
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *