Airfryer Korean Fried Chicken
Op zoek naar knapperige kip met een Koreaanse twist? Probeer dan eens Korean Fried Chicken uit de airfryer. Je hebt geen frituurpan meer nodig om deze heerlijke kip op tafel te zetten. Binnen een half uurtje zet je een gerecht op tafel dat perfect is voor een doordeweekse avond of een borrel met vrienden.

- Voorbereiding: 10 minBaktijd: 25 minTotaal: 35 minSnackGa direct naar
Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Airfryer Korean Fried Chicken” uit de airfryer.
2 personen- 300 gr kippenvleugels of drumsticks
- 3 teen knoflook
- 1 tl gember (geraspt)
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstwijn
- 0.5 tl zout
- 40 gr maizena of aardappelzetmeel
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
- 1 el ketchup
- 1 el honing
- 1 el rijstazijn
- 0.5 tl sesamolie
Bereidingswijze
1 Marineer de kipHak de knoflook fijn en meng deze vervolgens in een kommetje samen met de helft van de sojasaus en rijstwijn. Breng dit vervolgens op smaak met peter en zout.
Voeg de kip toe aan de marinade en laat deze voor minimaal 30 minuten (liefst de hele nacht) marineren in de koelkast.
2 Paneer de kipHaal de kip uit de marinade en dep deze droog. Haal de kip vervolgens door de maizena of aardappelzetmeel tot ze volledig bedekt zijn.
Optioneel: Besprenkel of bestrijk licht met olie voor een extra crunch.
3 Tijd voor de airfryerLeg de kip in de airfryer en bak deze voor 12 minuten op 190 °C. Draai vervolgens de kip om en bak deze nog eens 10 minuten totdat deze goudbruin en knapperig zijn.
4 Maak de sausVerhit een pan en fruit de knoflook kort aan in een klein beetje olie. Voeg vervolgens de gochujang, ketchup, honing, overige helft van de sojasaus, rijstazijn en sesamolie toe.
Roer deze op een laag vuur tot een glanzende saus ontstaat.
5 Meng de kip met de sausDoe de krokante kip in een grote kom en giet de saus erover en schep om tot elk stukje bedekt is.
Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.Over de auteurToegevoegd door: Servacci18 september 2025Bestrooi met sesamzaadjes en lente-ui. Serveer direct, bijvoorbeeld met witte rijst of ingelegde radijs
Wekelijkse inspiratie Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste recepten voor in de airfryer.Altijd gratis en geen SPAMWebsite laten maken? | Brthmrk Copyright © 2025 - Uit de Airfryer