Slavink bereiden in de airfryer

Slavinken zijn een echte klassieker in de Nederlandse keuken. Het gehakt, omwikkeld met spek, zorgt voor een sappige bite die perfect past bij aardappelen en groente. Waar je ze normaal in de koekenpan bakt met een flinke klont boter, kun je een slavink ook in de airfryer bereiden. Dit zorgt er niet alleen voor dat deze minder vet bevatten, maar ook gedoe met spetters in de keuken.
Hoe lang moeten slavinken in de airfryer?
Airfryer slavinken bereiden is verrassend eenvoudig. De meeste slavinken die je in de supermarkt koopt, zijn al voorgegaard. Je hoeft ze dus alleen nog maar mooi goudbruin en gaar te bakken.
- Stel je airfryer in op een temperatuur van 180°C
- Laat deze enkele minuten voorverwarmen
- Plaats de slavink vervolgens voor 12–15 minuten in het mandje van de airfryer. (Let op: gebruik eventueel een velletje bakpapier of een airfryer matje zodat deze niet blijven plakken)
- Draai de slavinken halverwege om voor een gelijkmatige garing en een mooi krokant speklaagje.
Let op: gebruik je verse slavinken van de slager (dus nog rauw gehakt)? Reken dan iets meer tijd, zo’n 18–20 minuten, en check of de kerntemperatuur 70–72°C is.
Recepten inspiratie
Een slavink uit de airfryer is ideaal om snel te serveren op een doordeweekse dag. Wanneer je niet te lang in de keuken wilt staan kun je deze combineren met bijvoorbeeld onze gebakken aardappelen uit de airfryer of doe inspiratie op tussen onze airfryer recepten. Zo maak je een complete maaltijd zonder pannen te gebruiken.