Witlof ham kaas

Beoordeel als eerste

Op zoek naar een recept voor witlof ham & kaas uit de airfryer? Deze Hollandse klassieker kun je tegenwoordig ook eenvoudig bereiden in de airfryer, misschien nog wel lekkerder dan uit de oven. Dankzij de hete luchtcirculatie verdampt het overtollige vocht sneller, waardoor de witlof stevig en smaakvol blijft zonder dat het slap wordt.

Het mooie aan dit recept is dat je weinig voorbereiding nodig hebt en het gerecht in een handomdraai op tafel staat. Voeg je favoriete ham en een lekkere laag gesmolten kaas toe en je hebt een snelle, gezonde maaltijd of bijgerecht waar het hele gezin van zal smullen. Bovendien kun je makkelijk variëren: een beetje mosterd, nootmuskaat of een dun laagje bechamelsaus maakt het gerecht helemaal af.

Benieuwd hoe je deze witlof ham & kaas in de airfryer precies bereidt zodat hij sappig én goudbruin wordt? Wij laten je stap voor stap zien hoe je dit klassieke gerecht naar een nieuw niveau tilt.

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Witlof ham kaas” uit de airfryer.

2 personen
  • 3 stuk(s) witlof
  • 3 plakje(s) ham
  • 3 plakje(s) belegen of oude kaas

Bereidingswijze

1 Kook de witlof

Breng een pan met water en zout aan de kook. Halveer de stronken witlof en kook deze voor 5 minuten.

2 Wikkel de witlof in

Wikkel elke halve stronk witlof in een plak ham en kaas.

3 Tijd voor de airfryer

Plaats de ingewikkelde witlof in de airfyer en bak deze vervolgens af voor 12-15 minuten op 180 graden °C.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
03 februari 2025
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *