Spruiten met zoet-zoute dressing

Beoordeel als eerste

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Spruiten met zoet-zoute dressing” uit de airfryer.

2 personen
  • 450 gr spruiten (schoongemaakt)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • Peper
  • Zout
  • 2 el honing
  • 1 el citroensap
  • 1 el sojasaus
  • 1 el water
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze

1 Kook de spruiten (optioneel)

Wanneer je de kooktijd wilt versnellen kun je de spruiten koken in water voor ongeveer 5 a 6 minuten met wat zout.

2 Breng de spruiten op smaak

Breng de spruiten op smaak met de olijfolie, citroenrasp, peper en zout.

Voor de liefhebbers van pittig, kun je altijd wat chilivlokken toevoegen.

3 Tijd voor de airfryer

Wanneer je de spruiten vooraf hebt gekookt bak je deze voor 8-10 minuten af op 180°C. Heb je dit niet gedaan? Verdubbel dan de garingstijd.

Schud de spruiten halverwege om, zodat deze overal gelijkmatig gaar worden.

4 Maak ondertussen de dressing

Voeg in een steelpan de honing, limoensap, sojasaus, water en geperste teen knoflook en breng deze rusting aan de kook. Zet deze vervolgens van het vuur af.

5 Voeg de dressing toe

Wanneer de spruiten zijn afgebakken meng je deze in een grote kom samen met de dressing. Hussel deze goed door elkaar en serveer deze op tafel.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
19 september 2025

Blijf variëren met dit recept door bijvoorbeeld gebakken spekjes toe te voegen voor een extra crunch.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *