Paprika kippendijen

Beoordeel als eerste

Dit recept voor kip met paprika uit de airfryer levert sappige, malse kip met een perfect krokant korstje, en dat alles met een minimum aan olie. Bedekt met een smaakvolle mix van gerookte paprikapoeder, knoflook en uienpoeder, is dit een snelle en gemakkelijke maaltijd die zowel hartig als licht rokerig is.

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Paprika kippendijen” uit de airfryer.

2 personen
  • 4 stuks kippendijen
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl chili vlokken
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 0.5 tl verse tijm
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 2 teentje(s) knoflook
  • Sap van citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Avocado olie
  • 1 tl zout
  • 0.5 tl zwarte peper

Bereidingswijze

1 Was je kip (optioneel)

Was de kippendijen

2 Marineer de kip

Kruid de kippendijen met citroensap, gerookte paprika, chili vlokken, gedroogde peterselie, verse tijm, knoflookpoeder, gehakte verse knoflook, olijfolie en avocado-olie.

3 Tijd voor het bakken

Leg de gemarineerde kip met de velkant naar beneden in de mand van de airfyer. En bak deze voor 10 minuten op 190 °C. Draai de kip vervolgens om met de velkant naar boven, zodat deze lekker knapperig wordt. Bak deze vervolgens nogmaals 10 minuten op 190 °C.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
25 juli 2025
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *