Oosterse paksoi

Beoordeel als eerste

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Oosterse paksoi” uit de airfryer.

2 personen
  • 4 stuks paksoi
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 el sojasaus
  • Witte peper
  • Zout
  • Sesamzaadjes (optioneel)

Bereidingswijze

1 Voorbereiden

Was de paksoi goed en snijd de stronkjes in halve of kwart stukken, afhankelijk van de grootte. Laat goed uitlekken.

2 Marineren

Meng de paksoi met olijfolie, knoflook, sojasaus, zout en peper in een kom. Zorg dat de olie en kruiden overal goed verdeeld zijn.

3 Airfryer voorverwarmen

Verwarm de airfryer voor op 180°C.

4 Bakken

Leg de paksoi in het mandje van de airfryer. Zorg dat de stukken niet te veel op elkaar liggen, zodat ze mooi krokant kunnen worden. Bak deze voor 8–10 minuten op 180°C, halverwege even schudden of omscheppen.

5 Garneren

Haal de paksoi uit de airfryer en bestrooi eventueel met sesamzaadjes. Serveer direct als bijgerecht bij bijvoorbeeld rijst, kip of tempe.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
23 september 2025
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *