Knapperige knoflook bimi

Beoordeel als eerste

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Knapperige knoflook bimi” uit de airfryer.

  • 200 gr bimi (aspergebroccoli)
  • 1 el olijfolie
  • 1 verse teen knoflook
  • 1 tl chilivlokken
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingswijze

1 Bimi schoonmaken

Was de bimi en dep ze goed droog met een keukenpapier, snijd indien nodig een stukje van de onderkant af.

De onderkant van bimi kan soms wat harder en vezeliger zijn dan de rest van de stengel. Door een klein stukje (ongeveer 0,5 cm) af te snijden, zorg je ervoor dat de bimi overal even mals wordt en beter de kruiden en olie opneemt. Dit voorkomt ook dat er taaie stukjes in je gerecht zitten.

2 Op smaak brengen

Meng in een kom de bimi met olijfolie, geperste knoflook, chilivlokken, peper en zout. Zorg ervoor dat alle bimi goed bedekt is met de kruiden.

3 Tijd voor de airfryer

Verwarm de airfryer voor op 180°C. Plaats de bimi in het mandje van de airfryer. Bak deze vervolgens 6-8 minuten, afhankelijk van hoe knapperig je ze wilt. Schud halverwege even om.

4 Garneren

Optioneel: bestrooi met sesamzaadje of Parmezaanse kaas voor extra smaak.

De airfryer bimi is heerlijk te combineren met zalm uit de airfyrer.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *