Hartige granola met olijven

- Voorbereiding: 5 minBaktijd: 12 minTotaal: 17 minOntbijtGa direct naar
Wat is granola?
Granola is een mix van geroosterde en gekarameliseerde granen, noten, zaden en pitten. Deze wordt gezoet met behulp van honing of ahornsiroop en gebonden met olie. Het verschil met muesli zit hem in het het bakproces, waardoor granola knapperig en krokant wordt en het toevoegen van een vet en zoetmiddel.
Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Hartige granola met olijven” uit de airfryer.
2 personen- 125 gr gemengde zaden en pitten
- 1 eiwit
- 1 el olijfolie
- 15 gr pilose groene olijven
- 0.5 tl garam masala
- 1 el honing
Bereidingswijze
1 Snij de olijvenSnij de olijven in plakjes.
2 MengenMeng alle ingrediënten en kruiden in een kom goed door elkaar.
3 Airfryer voorverwarmenVerwarm de airfryer voor op 180 °C.
4 Tijd voor de airfryerPlaats de granola mix in de airfryer en bak deze voor 12 minuten op 180 °C. Draai halverwege de baktijd de granola om voor een gelijkmatige garing.
Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.Over de auteurToegevoegd door: Servacci07 oktober 2025De granola is tot 3 weken houdbaar in een weckpot.
Wekelijkse inspiratie Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste recepten voor in de airfryer.Altijd gratis en geen SPAMWebsite laten maken? | Brthmrk Copyright © 2025 - Uit de Airfryer