Hartige granola met olijven

Beoordeel als eerste

Wat is granola?

Granola is een mix van geroosterde en gekarameliseerde granen, noten, zaden en pitten. Deze wordt gezoet met behulp van honing of ahornsiroop en gebonden met olie. Het verschil met muesli zit hem in het het bakproces, waardoor granola knapperig en krokant wordt en het toevoegen van een vet en zoetmiddel.

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Hartige granola met olijven” uit de airfryer.

2 personen
  • 125 gr gemengde zaden en pitten
  • 1 eiwit
  • 1 el olijfolie
  • 15 gr pilose groene olijven
  • 0.5 tl garam masala
  • 1 el honing

Bereidingswijze

1 Snij de olijven

Snij de olijven in plakjes.

2 Mengen

Meng alle ingrediënten en kruiden in een kom goed door elkaar.

3 Airfryer voorverwarmen

Verwarm de airfryer voor op 180 °C.

4 Tijd voor de airfryer

Plaats de granola mix in de airfryer en bak deze voor 12 minuten op 180 °C. Draai halverwege de baktijd de granola om voor een gelijkmatige garing.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
07 oktober 2025

De granola is tot 3 weken houdbaar in een weckpot.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *