Gepaneerde groene asperges met parmezaan

Beoordeel als eerste

Tijd voor een andere twist voor asperges uit de airfryer? Probeer dan eens deze gepaneerde variant met Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Gepaneerde groene asperges met parmezaan” uit de airfryer.

2 personen
  • 350 gr groene apserges
  • 30 gr bloem
  • 75 gr panko
  • 40 gr Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1 Asperges schoonmaken

Verwijder de harde onderkant (1 a 2cm) van de asperge.

Tip: buig een asperge voorzichtig, deze breekt vanzelf precies op het punt waar het taaie deel ophoudt. Dat kun je dan als richtlijn gebruiken voor de rest.

2 Tijd om te paneren

Rasp de Parmezaanse kaas. Strooi vervolgens de bloem op een bord en klop in een ander bord de eieren los. Meng vervolgens de Parmezaanse kaas en panko in een derde bord.

Haal de asperges door de bloem, het geklutste ei en vervolgens de panko.

3 Airfryer voorverwarmen
Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
4 Tijd voor de airfryer

Plaats de gepaneerde asperges in de mand van de airfryer en bak deze voor 6-8 minuten af op 200 °C.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
07 oktober 2025
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *