Gepaneerde groene asperges met parmezaan
Tijd voor een andere twist voor asperges uit de airfryer? Probeer dan eens deze gepaneerde variant met Parmezaanse kaas.

- Voorbereiding: 5 minBaktijd: 10 minTotaal: 15 minBijgerechtGa direct naar
Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Gepaneerde groene asperges met parmezaan” uit de airfryer.
2 personen- 350 gr groene apserges
- 30 gr bloem
- 75 gr panko
- 40 gr Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1 Asperges schoonmakenVerwijder de harde onderkant (1 a 2cm) van de asperge.
Tip: buig een asperge voorzichtig, deze breekt vanzelf precies op het punt waar het taaie deel ophoudt. Dat kun je dan als richtlijn gebruiken voor de rest.
2 Tijd om te panerenRasp de Parmezaanse kaas. Strooi vervolgens de bloem op een bord en klop in een ander bord de eieren los. Meng vervolgens de Parmezaanse kaas en panko in een derde bord.
Haal de asperges door de bloem, het geklutste ei en vervolgens de panko.
3 Airfryer voorverwarmenVerwarm de airfryer voor op 200 °C.4 Tijd voor de airfryerPlaats de gepaneerde asperges in de mand van de airfryer en bak deze voor 6-8 minuten af op 200 °C.
Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.Over de auteurToegevoegd door: Servacci07 oktober 2025Wekelijkse inspiratie Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste recepten voor in de airfryer.Altijd gratis en geen SPAMWebsite laten maken? | Brthmrk Copyright © 2025 - Uit de Airfryer