Gebakken aardappelen met rozemarijn
Gebakken aardappelen uit de airfryer zijn altijd een succes bij het avondeten. Door de aardappelen eerst kort te koken en daarna af te bakken in de airfryer, krijg je het beste van twee werelden: een zachte binnenkant en een heerlijke crunchy korst.

- Voorbereiding: 15 minBaktijd: 15 minTotaal: 30 minBijgerechtGa direct naar
Gekookte aardappelen bakken in de airfryer
Als je gekookte aardappelen over hebt of ze speciaal alvast kookt, kun je ze perfect gebruiken om in de airfryer krokant te bakken. Door de aardappelen eerst even voor te koken, zorg je ervoor dat de binnenkant zacht en gaar is, terwijl de buitenkant in de airfryer een goudbruin en knapperig laagje krijgt. Het is belangrijk om de aardappelen na het koken goed te laten uitdampen, zodat ze niet te vochtig zijn.
Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Gebakken aardappelen met rozemarijn” uit de airfryer.
2 personen- 400 gr vastkokende aardappelen
- 1 el olijfolie
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- 1 tl knoflookpoeder
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
1 Aardappelen voorbereidenSchil de aardappelen (of laat de schil zitten voor extra bite).
Snijd deze in gelijke blokjes of schijfjes (ca. 2–3 cm).
2 KokenBreng een pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de aardappelen vervolgens 8 tot 10 minuten tot ze nét gaar zijn (ze moeten stevig blijven en niet uit elkaar vallen).
Giet de gekookte aardappelen af en laat ze een paar minuten uitdampen zodat ze wat droger worden.
3 Op smaak brengenDoe de aardappelen in een kom.
Meng ze met de olijfolie, rozemarijn, knoflookpoeder, zout en peper. Schud de kom om zodat alle stukjes goed bedekt zijn.
4 Tijd voor de airfryerBak de aardappelen voor 12 tot 15 minuten op 190 °C in de airfyer, schud het mandje halverwege om.
Let op: Zorg ervoor dat het mandje niet te vol is, anders worden de aardappelen minder krokant.
Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.Over de auteurToegevoegd door: Servacci25 september 2025Als je extra crunch wilt, kun je na het koken de aardappelen kort opschudden in de pan. Hierdoor krijgen ze wat rafelige randjes die in de airfryer heerlijk krokant worden.
Wekelijkse inspiratie Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste recepten voor in de airfryer.Altijd gratis en geen SPAMWebsite laten maken? | Brthmrk Copyright © 2025 - Uit de Airfryer