Crispy Gnocchi

Beoordeel als eerste

Op zoek naar een snel en heerlijk recept voor krokante gnocchi uit de airfryer? Dan ben je hier aan het juiste adres! Gnocchi (spreek je uit als ‘njokki’), zijn zachte Italiaanse aardappelbolletjes, deze worden in de airfryer knapperig aan de buitenkant terwijl ze van binnen lekker zacht blijven. Het grote voordeel van de airfryer is dat je geen extra olie nodig hebt om een goudbruine, krokante textuur te krijgen, waardoor dit gerecht een snelle én lichte maaltijd of bijgerecht wordt.

Gnocchi airfryer recept

Wil je een snel en heerlijk gerecht maken? Probeer dan eens gnocchi op een andere manier te maken, namelijk gnocchi uit de airfryer. Waar je het Italiaans pastagerecht, dat traditioneel wordt gemaakt van aardappelen, bloem en ei, kookt in heet water. Krijg je door de airfryer een krokante textuur. Dit recept is ideaal als bijgerecht of als basis voor een complete maaltijd. Probeer het vandaag nog en ontdek hoe lekker gnocchi uit de airfryer kan zijn!

Het mooie aan dit recept is, dat je de gnocchi niet eerst hoeft te koken, dit scheelt toch weer een extra pan met de afwas.

Wat is gnocchi?

Gnocchi zijn kleine Italiaanse deegkussentjes, vaak gemaakt van aardappel, bloem en soms ei. Ze lijken een beetje op dikke pasta of mini dumplings en hebben een zachte, smeuïge textuur.

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Crispy Gnocchi” uit de airfryer.

2 personen
  • 250 gr Gnocchi
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

1 Doe alles in een kom

Doe de gnocchi in een grote kom en besprenkel met olijfolie. Hussel goed om ervoor te zorgen dat de gnocchi gelijkmatig bedekt is met olie.

2 Voeg de kruiden toe

Breng de gnocchi op smaak met zout, peper en eventuele kruiden naar keuze. Meng opnieuw om de smaken gelijkmatig te verdelen.

3 Tijd voor het bakken

Bak de gnocchi in de airfryer ongeveer 10 minuten op 200 graden (of tot ze goudbruin en knapperig zijn). Hussel de gnocchi halverwege deze gelijkmatig te bakken.

4 Voeg extra zout toe (optioneel)

Besprenkel met grof zeezout, voor extra smaak.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
08 mei 2024
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *