Gebakken banaan opwarmen in de airfryer


Heb je nog wat overgebleven gebakken bananen en vraag je je af of je ze nog lekker warm kunt maken? Daarin biedt de airfryer uitkomst. Je kunt gebakken banaan opwarmen met de airfryer. Zo worden de bananen weer krokant van buiten en zacht van binnen. In deze blog leggen wij je stap voor stap uit hoe je dit het beste kunt doen.
Stappenplan
- Verwarm de airfryer voor op 180°C.
- Leg de gebakken bananen in het mandje van de airfryer. Zorg ervoor dat deze niet overlappen en genoeg ruimte om zich heen hebben. Zo kan de hete lucht er goed omheen circuleren.
- Verwarm de bananen vervolgens voor 4 tot 6 minuten. Keer de gebakken banaan halverwege om.
- Wil je dat de buitenkant extra krokant wordt, zoals bij Pisang Goreng? Bestrijk de bananen dan licht met een beetje olie en verwarm deze nog 1 a 2 minuten extra.
- Haal de bananen uit de airfryer en serveer direct. Lekker als ontbijt, dessert of snack.
De oorsprong van Pisang Goreng
Pisang Goreng is een populair gefrituurd bananengerecht uit Indonesië, dat letterlijk “gebakken banaan” betekent. Het is een veel gegeten snack in Zuidoost-Azië, waaronder Maleisië en Singapore, en wordt vaak als streetfood verkocht. De banaan wordt meestal omhuld met een licht beslag en gefrituurd tot goudbruin en knapperig. Dankzij de airfryer kun je nu ook een soortgelijke krokante buitenkant krijgen, maar dan met minder olie en een stuk sneller.