Appelbeignet opwarmen in de airfryer


Appelbeignets en oliebollen zijn onmisbaar tijdens oud & nieuw, maar warm zijn deze toch het lekkerst. Mocht je een appelbeignet nou al in de ochtend hebben gehaald en is deze afgekoeld, of heb je er nog 1 over van de avond ervoor. Het is natuurlijk zonde om deze weg te gooien. Met behulp van de airfryer, kun je een appelbeignet opwarmen. Door het gebruik van de heteluchtcirculatie zal de appelbeignet weer lekker krokant worden, net alsof deze vers uit de olie komt. In onderstaand stappenplan leggen wij je uit hoe je dit het beste kunt doen.
Stappenplan
- Verwarm de airfryer voor op 180°C.
- Leg de appelbeignet in het mandje van de airfryer. Let op: Wanneer je meerdere appelbeignets opwarmt, zorg er dan voor dat deze niet op elkaar liggen.
- Verwarm deze vervolgens voor 4 tot 6 minuten (afhankelijk van de dikte).
- Je kunt de appelbeignet halverwege keren, voor een beter resultaat.
Wat is het verschil tussen een appelbeignet en een appelflap?
Hoewel appelbeignets en appelflappen allebei gevuld zijn met appel, zijn ze toch heel verschillend. Appelbeignets zijn rond, luchtig en worden vaak gefrituurd of gebakken in olie, waardoor ze een krokante buitenkant en zachte binnenkant hebben. Appelflappen daarentegen zijn gemaakt van bladerdeeg en worden meestal in de oven gebakken. Ze zijn vaak driehoekig of rechthoekig van vorm en hebben een luchtige, boterige textuur met een zoete suikerlaag bovenop.