Rollade

Beoordeel als eerste

Wist je dat je een rollade uit de airfryer kunt maken? Of je nu kiest voor een klassieke varkensrollade of een smaakvolle kiprollade, met de airfryer tover je in een handomdraai een sappig en mals stuk vlees op tafel. Perfect om een hoofdgerecht op tafel te zetten. De rollade blijft heerlijk sappig van binnen en krijgt een knapperig korstje aan de buitenkant. Bovendien hoef je niet uren in de keuken te staan — de airfryer doet het meeste werk voor je.

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Rollade” uit de airfryer.

2 personen
  • 1 (Varkens) rollade
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

1 Droog deppen

Het is belangrijk om de rollade droog te deppen met keukenpapier. Indien nodig kun je de rollade met keukentouw vastbinden.

2 Breng de rollade op smaak

Meng de kruiden in een kleine kom of schaal. Smeer de rollade in met de olijfolie en wrijf daar de kruiden op de buitenkant. Zorg er goed voor dat het vlees rondom goed gekruid is.

3 Tijd voor de airfryer

Plaats de gekruide rollade in de airfryer en bak deze gedurende 40 – 60 minuten af op 160 graden. Tip: draai het vlees regelmatig om voor een gelijkmatige garing.

Wanneer de kerntemperatuur van de rollade 70 graden Celsius is, dan weet je dat het vlees perfect gaar is. Dit kun je doen met een vleesthermometer. Heb je deze niet, geen probleem. Hou dan de aangegeven tijd aan.

Eet smakelijk

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
03 april 2025
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *