Malse karbonade

Beoordeel als eerste

Op zoek naar dé manier om een malse airfryer karbonade te maken? Bekijk dan onderstaand recept.

Hoelang moet een karbonade in de airfryer?

Wanneer een karbonade een kerntemperatuur heeft van 63 graden Celsius, is het vlees perfect gaar is. Mocht je geen vleesthermometer hebben, adviseren wij om de karbonade voor 10 – 12 minuten in de airfryer te doen.

Wist je dat je meerdere varkensvlees in de airfyer kunt bereiden?

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Malse karbonade” uit de airfryer.

2 personen
  • 2 karbonades
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl uienpoeder
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

1 Droog deppen

Het is belangrijk om de karbonades droog te deppen met keukenpapier. Mocht je niet van de vetjes houden, snij deze er dan af.

2 Breng de karbonades op smaak

Meng de kruiden in een kleine kom of schaal. Smeer de karbonades in met de olijfolie en wrijf daar de kruiden op als een soort rub. Zorg ervoor dat het vlees aan alle beide kanten goed gekruid is.

3 Tijd voor de airfryer

Plaats de gekruide karbonades in de airfryer en bak deze gedurende 10 – 12 minuten af op 180 graden. Tip: draai het vlees halverwege om voor een gelijkmatige garing.

Wanneer de kerntemperatuur van de karbonades 63 graden Celsius is, dan weet je dat het vlees perfect gaar is. Dit kun je doen met een vleesthermometer. Heb je deze niet, geen probleem. Hou dan de aangegeven tijd aan.

Laat de karbonades na het bakken ongeveer 5 minuten rusten in wat aluminiumfolie.

Eet smakelijk

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
03 april 2025
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *