Korean Fried Cauliflower

Beoordeel als eerste

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Korean Fried Cauliflower” uit de airfryer.

  • Bloemkool
  • 1 Bloemkool
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zwarte peper
  • ¼ tl zout
  • 1 ei of melk
  • Saus
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 el Gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 8 el ketchup
  • 8 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 el bruine suiker
  • Een paar druppels sesamolie
  • Garnering
  • Geroosterd sezamzaad
  • Bosui, in dunne ringen

Bereidingswijze

1 Snij de bloemkool

Snijd de bloemkool in kleine roosjes.

2 Blancheren

Blancheer de bloemkool in een kom/pan met gekookt water en zout. Doe dit voor 5 minuten zodat de bloemkool alvast kan garen.

Giet het water af en laat de bloemkool vervolgens schrikken met koud water zodat deze afkoelen.

3 Marineer de bloemkool

Giet de bloemkool af en voeg deze vervolgens toe in een grote kom. Voeg 1 ei of melk, zwarte peper en zout toe. Meng dit vervolgens door elkaar.

4 Het beslag

Voeg de bloemkool toe aan de bloem zodat deze straks een krokant jasje krijgt.

Optioneel: Voeg knoflookpoeder, uienpoeder en peper en zout toe aan het bloem voor meer smaak.

5 Airfry de bloemkool

Spray de bloemkool in met een beetje olie en stop deze voor 10-15 minuten in de airfryer op 180 graden of totdat deze lekker krokant zijn.

6 Maak ondertussen de saus

Verwarm in een steelpan de olie en voeg de knoflook toe. Fruit deze aan en doe vervolgens de rest van de ingrediënten erbij en laat de saus 5 minuten pruttelen. Blijf roeren om te voorkomen dat de saus aankoekt.

7 Meng alles door elkaar

Voeg de saus en de bloemkool toe in een kom en hussel deze door elkaar. Zorg ervoor dat de saus goed om de bloemkool heen zit.

Eet smakelijk en geniet!

8 Garnering (optioneel)

Bestrooi met sesamzaadjes en bosui vlak voor het serveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *