Korean Fried Cauliflower
Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Korean Fried Cauliflower” uit de airfryer.
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Blancheer de bloemkool in een kom/pan met gekookt water en zout. Doe dit voor 5 minuten zodat de bloemkool alvast kan garen.
Giet het water af en laat de bloemkool vervolgens schrikken met koud water zodat deze afkoelen.
Giet de bloemkool af en voeg deze vervolgens toe in een grote kom. Voeg 1 ei of melk, zwarte peper en zout toe. Meng dit vervolgens door elkaar.
Voeg de bloemkool toe aan de bloem zodat deze straks een krokant jasje krijgt.
Optioneel: Voeg knoflookpoeder, uienpoeder en peper en zout toe aan het bloem voor meer smaak.
Spray de bloemkool in met een beetje olie en stop deze voor 10-15 minuten in de airfryer op 180 graden of totdat deze lekker krokant zijn.
Verwarm in een steelpan de olie en voeg de knoflook toe. Fruit deze aan en doe vervolgens de rest van de ingrediënten erbij en laat de saus 5 minuten pruttelen. Blijf roeren om te voorkomen dat de saus aankoekt.
Voeg de saus en de bloemkool toe in een kom en hussel deze door elkaar. Zorg ervoor dat de saus goed om de bloemkool heen zit.
Eet smakelijk en geniet!
Bestrooi met sesamzaadjes en bosui vlak voor het serveren.