Corn Ribs

5 (1)

Corn Ribs TikTok recept

Corn ribs zijn een trend geworden, zo zie je de recepten vaak voorbij komen via social media platformen als TikTok en Instagram. Het is een vegan alternatief voor de traditionele spareribs. In tegenstelling tot de spareribs, die van varkens of rund wordt gemaakt, wordt deze variant gemaakt van maïskolven.

Normaliter ben je gewend om de mais van de kolf af te snijden. Maar bij de corn ribs wordt de kolf in langwerpige stukken gesneden, zodat de de vorm van een “rib” krijgen. Let op dat het door de midden snijden van een kolf vrij lastig kan zijn. Vandaar hanteren wij in ons corn rib recept halve maiskolven aan.

Hoe maak je mais spareribs?

Het bereiden van corn ribs, ook wel mais spareribs, is zeer eenvoudig. Allereerst maak je de maïskolven schoon door de bladeren en de zijde te verwijderen. Deze snij je vervolgens in “ribs”. Deze breng je op smaak met de gewenste kruiden en kunnen na het marineren in de oven, op de barbecue of in de airfryer worden bereid.

Hoe te serveren?

Corn ribs zijn geliefd vanwege hun smaak en textuur. Ze hebben een zoete, sappige smaak van de maïs, terwijl de buitenkant knapperig en licht gekruid kan zijn. Ideaal dus om te serveren als bijgerecht, of late night snack. Voor een extra smaaksensatie kun je deze serveren met barbecuesaus, ranch of pittige salsa. Dus als je van maïs houdt, zou je zeker de corn ribs eens  moeten proberen!

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Corn Ribs” uit de airfryer.

  • 2 maïskolven
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder (optioneel)
  • Zout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

1 Snij de mais in "ribs"

Schil de maïskolven en snijd deze doormidden. (Mocht je echt gaan voor het ribs effect, snijd de maïskolven dan in 4 partjes)

2 Marineer de maiskolf

Meng in een bak de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder (indien gewenst), zout en peper. Roer deze vervolgens goed door elkaar.

3 Marineren

Marineer de delen van de maïskolf in de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.

4 Bakken

Leg de maïskolven in de airfryer en bak deze gedurende 12-15 minuten. Voor het beste resultaat draai je de mais halverwege om zodat deze gelijkmatig garen.

5 Serveren

Haal de corn ribs uit de airfryer en laat ze even afkoelen voordat je ervan geniet. Je kunt ze serveren met een dipsaus naar keuze, zoals knoflooksaus, barbecuesaus of een pittige mayonaise.

1 reactie Verberg reacties Toon alle reacties
  • Marvin R

    Top gerecht! Heerlijke snack voor in de avond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *