Corn Ribs
Op zoek naar een manier om corn ribs uit de airfryer te maken? De perfecte vegetarische vervanger voor spareribs.

- Voorbereiding: 5 minBaktijd: 12 minTotaal: 17 minSnackGa direct naar
Corn Ribs TikTok recept
Corn ribs zijn een trend geworden, zo zie je de recepten vaak voorbij komen via social media platformen als TikTok en Instagram. Het is een vegan alternatief voor de traditionele spareribs. In tegenstelling tot de spareribs, die van varkens of rund wordt gemaakt, wordt deze variant gemaakt van maïskolven.
Normaliter ben je gewend om de mais van de kolf af te snijden. Maar bij de corn ribs wordt de kolf in langwerpige stukken gesneden, zodat de de vorm van een “rib” krijgen. Let op dat het door de midden snijden van een kolf vrij lastig kan zijn. Vandaar hanteren wij in ons corn rib recept halve maiskolven aan.
Hoe maak je mais spareribs?
Het bereiden van corn ribs, ook wel mais spareribs, is zeer eenvoudig. Allereerst maak je de maïskolven schoon door de bladeren en de zijde te verwijderen. Deze snij je vervolgens in “ribs”. Deze breng je op smaak met de gewenste kruiden en kunnen na het marineren in de oven, op de barbecue of in de airfryer worden bereid.
Hoe te serveren?
Corn ribs zijn geliefd vanwege hun smaak en textuur. Ze hebben een zoete, sappige smaak van de maïs, terwijl de buitenkant knapperig en licht gekruid kan zijn. Ideaal dus om te serveren als bijgerecht, of late night snack. Voor een extra smaaksensatie kun je deze serveren met barbecuesaus, ranch of pittige salsa. Dus als je van maïs houdt, zou je zeker de corn ribs eens moeten proberen!
Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Corn Ribs” uit de airfryer.
2 personen- 2 stuk(s) maiskolf
- 2 el olijfolie
- 1 tl (gerookte) paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 0.5 tl chilipoeder (optioneel)
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
1 Snij de mais in "ribs"Schil de maïskolven en snijd deze doormidden. (Mocht je echt gaan voor het ribs effect, snijd de maïskolven dan in 4 partjes)
2 Marineer de maiskolfMeng in een bak de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder (indien gewenst), zout en peper. Roer deze vervolgens goed door elkaar.
3 MarinerenMarineer de delen van de maïskolf in de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
4 BakkenLeg de maïskolven in de airfryer en bak deze gedurende 12-15 minuten. Voor het beste resultaat draai je de mais halverwege om zodat deze gelijkmatig garen.
5 ServerenHaal de corn ribs uit de airfryer en laat ze even afkoelen voordat je ervan geniet. Je kunt ze serveren met een dipsaus naar keuze, zoals knoflooksaus, barbecuesaus of een pittige mayonaise.
Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.Over de auteurToegevoegd door: Servacci17 juni 2023Wekelijkse inspiratie Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste recepten voor in de airfryer.Altijd gratis en geen SPAM1 reactieVerberg reacties Toon alle reacties- Marvin R27 juli 2023
Top gerecht! Heerlijke snack voor in de avond
Laat een reactie achter Reactie annulerenWebsite laten maken? | Brthmrk Copyright © 2025 - Uit de Airfryer