Broodje pulled jackfruit

Beoordeel als eerste

Voor de liefhebbers van pulled pork / pulled chicken is er tegenwoordig een alternatief in de vorm van pulled jackfruit. Dit vegatarisch recept is te bereiden in de airfryer. De textuur van jackfruit lijkt op dat van draadjesvlees, maar dan helemaal plantaardig.

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Broodje pulled jackfruit” uit de airfryer.

2 personen
  • 1 blik jonge jackfruit in water of pekel (geen siroop)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl chilipoeder (optioneel, voor extra pit)
  • 2 el barbecuesaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl ahornsiroop of bruine suiker
  • Zwarte peper
  • Zout
  • 2 stuk(s) brioche of sesam bollen

Bereidingswijze

1 Jackfruit voorbereiden

Spoel de jackfruit goed af en laat deze uitlekken. Trek de stukjes jackfruit uit elkaar met je handen of door het gebruik te maken van 2 vorken. Hierdoor krijg je het structuur van draadjesvlees.

2 Marinade maken

Meng in een kom de olijfolie, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, chilipoeder, barbecuesaus, sojasaus, ahornsiroop, zout en peper.

Voeg de jackfruit toe en roer goed door zodat alles bedekt is. Laat het liefst 10-15 minuten intrekken.

3 Tijd voor de airfryer

Verspreid de gemarineerde jackfruit in het mandje van de airfryer. Zorg dat de stukjes niet op elkaar liggen.
Bak deze vervolgens voor 10-15 minuten op 180°C. Schud halverwege even om.

Wil je het extra knapperig? Bak dan nog 3-5 minuten op 200°C.

4 Bouw je broodje

Beleg je broodje met de pulled jackfruit uit de airfryer.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
07 februari 2025

Meng de pulled jackfruit nog met een extra eetlepel barbecuesaus voor een sappigere textuur.

Lekker met een beetje coleslaw of ingelegde rode uien met reepjes komkommer.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *