Zelfgemaakte varkens Cordon Bleu

Beoordeel als eerste

Ontdek dit heerlijke recept om zelf Cordon Bleu uit de airfryer te maken. Ben je op zoek naar een versie met kip? Bekijk dan eens onze kip cordon bleu.

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Zelfgemaakte varkens Cordon Bleu” uit de airfryer.

2 personen
  • 2 stuk(s) varkensfiletlapjes
  • 2 plakken (jonge) kaas
  • 2 plakken ham
  • Peper
  • Zout
  • Paneermeel
  • 1 ei

Bereidingswijze

1 Filetlapjes snijden

Snijd de varkensfiletlapjes open, maar niet helemaal door. Zodat je deze straks eenvoudig kunt dichtslaan.

2 Op smaak brengen

Vervolgens breng je de filet lapjes op smaak met wat peper en zout. Verdeel de ham en kaas tussen de fileetlapjes. Steek deze vervolgens aan één kant vast met een cocktailprikker.

3 Paneer laag aanbrengen

In een diep bord kluts je een ei, breng het ei op smaak met peper en zout. Strooi vervolgens paneermeel op een ander bord. Haal de cordon bleu door het ei heen. En vervolgens door het bord paneermeel.

4 Tijd voor de airfryer

Plaats de varkens cordon bleu voor 12-16 minuten in de airfryer op 180 graden. Draai deze halverwege om.

Tip: Extra krokant maken? Voeg dan wat zonnebloem olie toe.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
28 maart 2025
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *