Scones

Beoordeel als eerste

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Scones” uit de airfryer.

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 60 g koude boter, in blokjes
  • 150 ml melk
  • 1 tl vannilesuiker
  • 1 ei

Bereidingswijze

1 Meng de ingrediënten

In een grote kom meng je het bakmeel, de suiker en het zout.

2 Voeg de boter toe

Voeg de koude boter in blokjes toe en meng met je vingers (of gebruik een deegsnijder) tot je een kruimelig mengsel krijgt. Zorg ervoor dat er nog wat grotere stukjes boter in het deeg zitten.

3 Voeg de melk toe

Voeg langzaam de melk toe, een beetje tegelijk, en meng tot het deeg samenkomt. Voeg de melk beetje bij beetje toe, zodat het deeg niet te nat wordt.

4 Kneed het deeg

Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het kort (ongeveer 5 keer) totdat het deeg soepel is. Druk het deeg tot een dikte van ongeveer 3 cm.

5 Snijd de scones

Gebruik een ronde uitsteker of een glas om de scones uit het deeg te snijden. Je kunt ongeveer 6-8 scones uit dit recept halen, afhankelijk van de grootte van de uitsteker.

6 Bestrijk met ei

Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de scones met een kwastje.

7 Tijd voor de airfryer

Verwarm je airfryer voor op 160°C. Leg de scones voorzichtig in het mandje (ze mogen elkaar licht aanraken) en bak ze 8-10 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Haal de scones uit de airfryer en laat ze een paar minuten afkoelen.

Eetsmakelijk!

Serveer ze warm met jam en clotted cream voor een heerlijk resultaat!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *