Scones

Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Scones” uit de airfryer.
Bereidingswijze
In een grote kom meng je het bakmeel, de suiker en het zout.
Voeg de koude boter in blokjes toe en meng met je vingers (of gebruik een deegsnijder) tot je een kruimelig mengsel krijgt. Zorg ervoor dat er nog wat grotere stukjes boter in het deeg zitten.
Voeg langzaam de melk toe, een beetje tegelijk, en meng tot het deeg samenkomt. Voeg de melk beetje bij beetje toe, zodat het deeg niet te nat wordt.
Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het kort (ongeveer 5 keer) totdat het deeg soepel is. Druk het deeg tot een dikte van ongeveer 3 cm.
Gebruik een ronde uitsteker of een glas om de scones uit het deeg te snijden. Je kunt ongeveer 6-8 scones uit dit recept halen, afhankelijk van de grootte van de uitsteker.
Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de scones met een kwastje.
Verwarm je airfryer voor op 160°C. Leg de scones voorzichtig in het mandje (ze mogen elkaar licht aanraken) en bak ze 8-10 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Haal de scones uit de airfryer en laat ze een paar minuten afkoelen.
Eetsmakelijk!
Serveer ze warm met jam en clotted cream voor een heerlijk resultaat!