Kipcorn taart

Beoordeel als eerste

Misschien heb je de kipcorn taart van Milo van de Bankzitters voorbij horen komen in de Podcast. Heb je nou trek gekregen? Maak hem dan via onderstaand recept.

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Kipcorn taart” uit de airfryer.

2 personen
  • 4 stuk(s) airfryer kipcorns
  • 1 stuk(s) vers bladerdeegvel
  • Curry
  • 1 Ei

Bereidingswijze

1 Bak de kipcorns

Bak de kipcorns volgens de verpakking.

2 Bladerdeeg insmeren

Rol de bladerdeeg uit en prik hier wat gaten in met een vork. Bestrijk de helft hiervan met curry. Maak van de andere helft reepjes die je straks gaat gebruiken als versiering.

Tip: Plaats deze in een overschaal die in de airfryer past.

3 Kluts je ei

Kluts ondertussen een ei om zometeen het bladerdeeg mee te bestrijken.

4 Tijd om te beleggen

Plaats de kipcorns op de ingesmeerde kant met bladerdeeg. Leg als een soort vlecht de stroken bladerdeeg tussen de kipcorns. Bestrijk met het geklutste ei de bovenliggende bladerdeegvellen. Druk de zijkanten goed aan als een taart.

5 Tijd voor de airfryer

Plaats deze vervolgens voor 12 minuten op 200 graden in de airfryer en eetsmakelijk.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
06 februari 2025
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *