Zelfgemaakte frikandelbroodje
Maak zelf eens een frikandelbroodje uit de airfryer. Gemakkelijk en lekker!
- Voorbereiding: 10 minBaktijd: 15 minTotaal: 25 minSnackGa direct naar
Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Zelfgemaakte frikandelbroodje” uit de airfryer.
2 personen- 2 voorgebakken frikandellen
- 5 plakken bladerdeeg (ontdooid)
- 1 ei
- Curry
Bereidingswijze
1 VoorbereidenLaat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de airfryer voor op 180°C.
2 Frikandelbroodje makenSnij 1 bladerdeeg in dunne reepjes, zodat we deze kunnen gebruiken als decoratie op de bovenkant van het frikandelbroodje.
Leg een frikandel op het bladerdeeg, mocht het niet passen snij dan de frikandel door de helft. Voeg vervolgens wat curry toe. Vouw het bladerdeel dicht en druk de randen goed aan met een vork. Leg hier overheen de zojuist gemaakte reepjes bladerdeeg.
3 Bestrijken met eiKluts een ei in een kommetje en bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei voor een mooie goudbruine kleur.
4 BakkenLeg de frikandelbroodjes in het mandje van de airfryer (zorg dat ze niet tegen elkaar liggen). Bak ze gedurende 10-12 minuten op 180°C, totdat ze goudbruin en krokant zijn.
Laat ze een paar minuten afkoelen en geniet van een heerlijk zelfgemaakt frikandelbroodje uit de airfryer.
Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.Over de auteurToegevoegd door: Servacci22 september 2025Wekelijkse inspiratie Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste recepten voor in de airfryer.Altijd gratis en geen SPAMWebsite laten maken? | Brthmrk Copyright © 2025 - Uit de Airfryer