Sticky spicy pastinaak met Parmezaanse kaas

Beoordeel als eerste

In dit recept maken we een sticky spicy variant van de vergeten groente pastinaak. Dit recept is perfect voor iedereen die pastinaak eens op een andere, moderne manier wil ontdekken. Brengt variatie aan in jouw avondeten.

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Sticky spicy pastinaak met Parmezaanse kaas” uit de airfryer.

2 personen
  • 600 gr pastinaak
  • 1 el olijfolie
  • 0.5 tl chilivlokken
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 30 ml ahornsiroop
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

1 Voorbereiding

Snijd de pastinaak in de lengte doormidden.

Schillen is niet per se nodig, maar kan wel als je dat lekkerder vindt.

2 Rooster de pastinaak (deel 1)

Plaats de pastinaak met wat bakpapier in de mand van de airfryer en breng op smaak met olijfolie, knoflookpoeder, peper en wat zout. Bak deze vervolgens voor 10 minuten op 180°C.

3 Tijd om de sticky saus te maken

Ondertussen kun je de chili vlokken mengen met de ahornsiroop.

4 Breng de sticky saus aan

Na de eerste 10 minuten bestrijk je de pastinaken met de sticky saus. Gebruik hiervoor een kwast en zorg dat de bovenkant van de pastinaken goed bedekt zijn. Bak deze vervolgens nog verder voor 5 minuten.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.

5 Garneren

Wanneer de pastinaak er in totaal 15 minuten in heeft gezeten is het tijd om de Parmezaanse kaas toe te voegen. Verhoog de temperatuur van de airfryer naar 200°C en bak deze gedurende 3 minuten, zodat de kaas kan smelten.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
19 september 2025
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *