Geroosterde sperziebonen
Sperziebonen uit de airfryer? Jazeker, dat is mogelijk. Ideaal voor wanneer je snel een gezonde en knapperige groente op tafel wilt zetten. Met minimale inspanning krijg je heerlijk sappige sperziebonen met een lichte bite, zonder dat je een pan vol water hoeft te koken. Dit recept laat zien hoe je dit binnen een paar minuten op tafel zet. Ook de kinderen zijn er dol op!

- Voorbereiding: 10 minBaktijd: 12 minTotaal: 22 minBijgerechtGa direct naar
Airfryer sperziebonen zijn de perfecte oplossing voor wanneer je klaar bent met de oer Hollandse gekookte sperziebonen. Met behulp van de airfryer worden sperziebonen snel en eenvoudig knapperig, zonder dat je ze lang hoeft te koken of te stomen. Perfect te combineren als bijgerecht dat bij aardappelen, vlees of vis. AVG-tje, maar dan met een twist.
Het voordeel van sperziebonen bereiden in de airfryer is dat de bonen hun frisse groene kleur, vitamines en vezels behouden, terwijl ze een heerlijke lichte bite krijgen. Je kunt ze voor de variatie eenvoudig kruiden met bijvoorbeeld knoflook, peper, zout of een beetje citroensap voor extra smaak.
Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Geroosterde sperziebonen” uit de airfryer.
2 personen- 500 gr sperziebonen (gewassen)
- 1 tl koflookpoeder
- 0.5 tl uienpoeder
- 0.5 tl chili vlokken (optioneel)
- (Grof) zout
- Peper
- 1 el olie
- 1 tl sesamzaadjes (optioneel)
Bereidingswijze
1 Sperziebonen schoonmakenMaak de sperziebonen schoon door de topjes eraf te snijden. Was deze vervolgens goed onder koud water van de kraan.
2 DroogmakenNu je de sperziebonen hebt gewassen is het noodzakelijk om deze goed uit te laten lekken of te drogen met een schone theedoek. Wanneer je dit hebt gedaan plaats je deze in een grote kom om de vervolgens op smaak te kunnen brengen.
3 Op smaak brengenMeng de olie en de aangegeven kruiden in de kom met sperziebonen. Zorg ervoor dat je deze goed door elkaar husselt, zodat alle bonen op smaak worden gebracht.
4 Tijd voor de airfryerPlaats de gekruide sperziebonen in de airfryer voor 12 – 15 minuten op 180 graden. Je kunt deze altijd nog iets langer roosteren door de garingtijd te verlengen.
Eet smakelijk!
Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.Over de auteurToegevoegd door: Servacci30 maart 2025Garneer deze met sesamzaadjes of gebakken uitjes voor een Aziatische twist.
Wekelijkse inspiratie Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste recepten voor in de airfryer.Altijd gratis en geen SPAMWebsite laten maken? | Brthmrk Copyright © 2025 - Uit de Airfryer