Zelf gepaneerde crispy kipschnitzel
Zelf een heerlijk Kipschnitzel uit de airfryer maken is een fluitje van een cent. Ideaal dus als je snel iets op tafel moet zetten.

- Voorbereiding: 10 minBaktijd: 12 minTotaal: 22 minHoofdgerechtGa direct naar
Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Zelf gepaneerde crispy kipschnitzel” uit de airfryer.
2 personen- 1 Kipfilet (borst)
- Paneermeel
- 1 ei
- 1 el zonnebloem olie
Bereidingswijze
1 Snij de kipfiletSnij de kipfilets in stukken van ongeveer 3 cm dikte. Tip: Gebruik een vleeshamer om deze gelijkmatig plat te slaan.
2 Kluts het eiKluts een ei en leg deze in een groot diep bord, zodat je de kipfilet straks kunt marineren.
Optioneel: Voeg paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe door het ei.
3Haal je (platgeslagen) kip door het ei heen en bestrijk deze met het paneermeel / panko kruiden.
Optioneel: Je zou deze ook eerst door een beetje bloem kunnen halen, voordat je deze door het geklutste ei haalt en daarna besprenkelt met de paneermeel.
4Bespray de gepaneerde kipschnitzel met een beetje olijf of zonnebloemolie. Bak deze vervolgens gedurende 10-12 minuten in de airfryer op 200 graden. Draai deze halverwegen om voor een gelijkmatige garing en krokante korst.
Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.Over de auteurToegevoegd door: Servacci14 januari 2025Wekelijkse inspiratie Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste recepten voor in de airfryer.Altijd gratis en geen SPAMWebsite laten maken? | Brthmrk Copyright © 2025 - Uit de Airfryer