Zelf gepaneerde crispy kipschnitzel

Beoordeel als eerste

Zelf een heerlijk Kipschnitzel uit de airfryer maken is een fluitje van een cent. Ideaal dus als je snel iets op tafel moet zetten.

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Zelf gepaneerde crispy kipschnitzel” uit de airfryer.

2 personen
  • 1 Kipfilet (borst)
  • Paneermeel
  • 1 ei
  • 1 el zonnebloem olie

Bereidingswijze

1 Snij de kipfilet

Snij de kipfilets in stukken van ongeveer 3 cm dikte. Tip: Gebruik een vleeshamer om deze gelijkmatig plat te slaan.

2 Kluts het ei

Kluts een ei en leg deze in een groot diep bord, zodat je de kipfilet straks kunt marineren.

Optioneel: Voeg paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe door het ei.

3

Haal je (platgeslagen) kip door het ei heen en bestrijk deze met het paneermeel / panko kruiden.

Optioneel: Je zou deze ook eerst door een beetje bloem kunnen halen, voordat je deze door het geklutste ei haalt en daarna besprenkelt met de paneermeel.

4

Bespray de gepaneerde kipschnitzel met een beetje olijf of zonnebloemolie. Bak deze vervolgens gedurende 10-12 minuten in de airfryer op 200 graden. Draai deze halverwegen om voor een gelijkmatige garing en krokante korst.

Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.
Servacci
Toegevoegd door: Servacci
14 januari 2025
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *