Zelf gepaneerde crispy kipschnitzel

Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Zelf gepaneerde crispy kipschnitzel” uit de airfryer.
Bereidingswijze
Snij de kipfilets in stukken van ongeveer 3 cm dikte. Tip: Gebruik een vleeshamer om deze gelijkmatig plat te slaan.
Kluts een ei en leg deze in een groot diep bord, zodat je de kipfilet straks kunt marineren.
Optioneel: Voeg paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe door het ei.
Haal je (platgeslagen) kip door het ei heen en bestrijk deze met het paneermeel / panko kruiden.
Optioneel: Je zou deze ook eerst door een beetje bloem kunnen halen, voordat je deze door het geklutste ei haalt en daarna besprenkelt met de paneermeel.
Bespray de gepaneerde kipschnitzel met een beetje olijf of zonnebloemolie. Bak deze vervolgens gedurende 10-12 minuten in de airfryer op 200 graden. Draai deze halverwegen om voor een gelijkmatige garing en krokante korst.