Zelf gepaneerde crispy kipschnitzel

Beoordeel als eerste

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor “Zelf gepaneerde crispy kipschnitzel” uit de airfryer.

  • Kipfilet
  • Paneermeel
  • Ei
  • Zonnebloem olie

Bereidingswijze

1 Snij de kipfilet

Snij de kipfilets in stukken van ongeveer 3 cm dikte. Tip: Gebruik een vleeshamer om deze gelijkmatig plat te slaan.

2 Kluts het ei

Kluts een ei en leg deze in een groot diep bord, zodat je de kipfilet straks kunt marineren.

Optioneel: Voeg paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe door het ei.

3

Haal je (platgeslagen) kip door het ei heen en bestrijk deze met het paneermeel / panko kruiden.

Optioneel: Je zou deze ook eerst door een beetje bloem kunnen halen, voordat je deze door het geklutste ei haalt en daarna besprenkelt met de paneermeel.

4

Bespray de gepaneerde kipschnitzel met een beetje olijf of zonnebloemolie. Bak deze vervolgens gedurende 10-12 minuten in de airfryer op 200 graden. Draai deze halverwegen om voor een gelijkmatige garing en krokante korst.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *