Korean Fried Cauliflower
- Voorbereiding: 15 minBaktijd: 25 minTotaal: 40 minKoolhydraatarmGa direct naar
Ingrediënten
Hieronder vind je de ingrediënten voor “Korean Fried Cauliflower” uit de airfryer.
2 personen- 1 stuk(s) bloemkool
- 1 el olijfolie
- 0.5 tl uienpoeder
- 0.5 tl knoflookpoeder
- 0.5 tl zwarte peper
- zout
- 1 ei of melk
- 4 teentje(s) knoflook
- 1.5 el zonnebloemolie
- 4 el Gochujang (Koreaanse chilipasta)
- 8 el ketchup
- 8 el honing
- 2 el sojasaus
- 1 el bruine suiker
- Een paar druppels sesamolie
- Geroosterd sezamzaad
- 1 stuk(s) bosui
Bereidingswijze
1 Snij de bloemkoolSnijd de bloemkool in kleine roosjes.
2 BlancherenBlancheer de bloemkool in een kom/pan met gekookt water en zout. Doe dit voor 5 minuten zodat de bloemkool alvast kan garen.
Giet het water af en laat de bloemkool vervolgens schrikken met koud water zodat deze afkoelen.
3 Marineer de bloemkoolGiet de bloemkool af en voeg deze vervolgens toe in een grote kom. Voeg 1 ei of melk, zwarte peper en zout toe. Meng dit vervolgens door elkaar.
4 Het beslagVoeg de bloemkool toe aan de bloem zodat deze straks een krokant jasje krijgt.
Optioneel: Voeg knoflookpoeder, uienpoeder en peper en zout toe aan het bloem voor meer smaak.
5 Airfry de bloemkoolSpray de bloemkool in met een beetje olie en stop deze voor 10-15 minuten in de airfryer op 180 graden of totdat deze lekker krokant zijn.
6 Maak ondertussen de sausVerwarm in een steelpan de olie en voeg de knoflook toe. Fruit deze aan en doe vervolgens de rest van de ingrediënten erbij en laat de saus 5 minuten pruttelen. Blijf roeren om te voorkomen dat de saus aankoekt.
7 Meng alles door elkaarVoeg de saus en de bloemkool toe in een kom en hussel deze door elkaar. Zorg ervoor dat de saus goed om de bloemkool heen zit.
Eet smakelijk en geniet!
8 Garnering (optioneel)Bestrooi met sesamzaadjes en bosui vlak voor het serveren.
Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte of portie evenals de specificaties van je airfryer. Het is altijd aan te raden om regelmatig te controleren of het gerecht gaar is.Over de auteur
Toegevoegd door: Servacci04 juli 2023Wekelijkse inspiratie Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste recepten voor in de airfryer.Altijd gratis en geen SPAMWebsite laten maken? | Brthmrk Copyright © 2025 - Uit de Airfryer
